Bogat în vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi, polenul nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a fiecăruia dintre noi. Polenul de albine, sau ”hrana zeilor” cum a fost numit, este o sursă extraordinară de energie și vitalitate pentru organism, consumat chiar și în cantități mici.
Polenul conține 22 aminoacizi, 18 vitamine (provitamina A, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B12 și vitaminele C, D, E, F, H, K, PP etc.) și 25 de minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier, sodiu, cupru, iod, zinc, sulf, siliciu, clor, molibden etc.).
Spre deosebire de polenul crud, care se depozitează la congelator, acest tip de polen se lasă la uscat. Pentru a ne bucura de beneficiile polenului uscat, este important să știm cum să îl administrăm, deoarece dacă granulele nu sunt desfăcute, substanțele nutritive nu vor fi absorbite. De aceea, se recomandă ca acestea să fie dizolvate înainte de a fi consumate.
Administrarea polenului uscat poliflor:
Polenul uscat poliflor poate fi administrat dimineața, înainte de masă, cu cereale sau cu o salată de fructe.
Doza uzuală recomandată:
Copii - 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți - 1 lingură/zi (15 g).
Polenul uscat este recomandat copiilor peste 12 luni.
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6 săptămâni, de 2-3 ori pe an, primăvara și toamna. Polenul uscat poliflor poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Mod de păstrare a polenului uscat poliflor:
Polenul uscat poliflor se păstrează bine închis, la temperatura camerei (15-20°C), ferit de umiditate şi căldură.