Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aromă parfumată și un gust dulce, plăcut. Este numit și 'perla polenurilor', atât pentru proprietățile sale excepționale, cât și pentru faptul că este greu de recoltat, iar cantitățile obținute sunt mici. Acest lucru se datorează faptului că salcia înflorește primăvara devreme, iar temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup.
Polenul crud de salcie are un conținut foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), care au rolul de a proteja conjunctiva și corneea, prevenind cataracta sau degenerescența maculară. De asemenea, ameliorează problemele oculare ce apar odată cu vârsta.
Durata de livrare: 1
Administrarea polenului crud :
Polenul crud poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei.
Doza uzuală recomandată:
Copii - 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți - 1 lingură/zi (15 g).
Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Mod de păstrare a polenului crud :
Polenul crud se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C.
Polenul crud rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.
Deși se păstrează la congelator, polenul crud nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.
De reținut!
Polenul crud poate fi pus și scos din congelator de nenumarate ori, păstrându-și integral calitățile.